Haber

Şişli Belediyesi, Hatay’ın Arsuz ilçesinde Psikososyal Destek Merkezi açtı

Şişli Belediyesi6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden biri Kahramanmaraş merkezli. Hatay Arsuz ilçesinde kurduğu “Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi”nin açılışını yaptı. Beş ayrı birimden oluşan merkez, depremden etkilenen Arsuz halkının yaralarını sarmayı ve bölgedeki yaşamı canlandırmayı amaçlıyor.

Şişli Belediyesi 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren deprem bölgesinde çalışmaya başladı. Uzun vadeli planlar kapsamında depremden en çok etkilenen yerlerin başında belediye geliyor. HatayArsuz ilçesi ile kardeş şehir olmuştur.

Arsuz’un yeniden kalkınması ve hayatın normale dönmesi için maddi ihtiyacın yanı sıra manevi desteğin de önemi vurgulandı. Bu amaç için Şişli BelediyesiDepremden etkilenen Arsuz halkına sürdürülebilir psikososyal destek sağlamak amacıyla “Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi” için harekete geçildi.

Kalabalık bir grubun özverili çalışmasıyla hayata geçirilen “Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi”, dün düzenlenen törenle Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından açıldı. Açılış törenine Lider Keskin’in yanı sıra Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de katıldı. Şişli BelediyesiÇok sayıda üst düzey yönetici, bürokrat ve çalışanımız var.

“HATAY İÇİN TEK KALP OLDUK”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Keskin, ülkede herkesin yüreğini dağlayan deprem felaketinin bundan tam 1 yıl önce yaşandığını belirterek, Şişli Belediyesi olarak deprem bölgesine yönelik yürüttükleri çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Depremin ilk saatlerinden itibaren Hatay için hep birlikte durduk, Şişlili komşularımızla birlikte acilen destek tırlarımızı yola çıktık. Arama kurtarma ve sağlık ekiplerimiz aynı gün bölgeye gelerek, ocağın sobasını yaktık. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için kurduğumuz aşevleri yandı. O günden bu yana kalbimiz ve aklımız hep Hatay oldu.” “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Arsuz Belediyemiz iş birliğiyle Arsuzlu çocuklarımızla kutladık. Aylardır üzerinde çalıştığımız ‘Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezimiz’ için şimdi yeniden Hatay’dayız. büyük bir çabayla yarattık.”

Kalplerinde her zaman Arsuz ve Arsuzluların yanında olduklarını belirten Başkan Keskin, ilçede ektikleri dayanışma tohumlarının yeşerdiğinin altını çizdi.

Muammer Keskin, “Arsuz’da yaşamı yeniden en güzel haliyle canlandıracağız” sözünü verdiklerini hatırlatarak, bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ HAKKINDA

Beş üniteden oluşan Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi, depremden etkilenen Arsuzluların yaralarını sarmayı ve hayata en keyifli şekliyle yeniden hayat vermeyi amaçlıyor.

Merkez aşağıdaki birimlerden oluşmaktadır:

-Sosyal Yardım Birimi

Psikososyal Destek Merkezi’nin uyumlaştırılacağı Sosyal Destek Birimi ile merkeze başvuran afet mağdurlarıyla ilk toplantı yapılarak müdahale programı oluşturulacak.

-Psikolojik Danışmanlık Birimi

İlgili birimde, alanında uzman psikologlarla birlikte çocuk, ergen ve yetişkinlerde afetlerin yol açtığı travmatik yaşantıların yol açtığı ruhsal bozukluklara müdahale ederek, kayıp ve kayıp sürecinde olanların sağlıklı yaşamasını sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. yas süreçlerinin sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi ve bireylere ihtiyaç duydukları psikolojik desteğin sağlanmasıdır.

-Çocuk Çalışmaları Birimi

Bu ünitede çocukların özgüven ve öz yeterliliklerini destekleyen, cinsiyete duyarlı, bilişsel, psikososyal, duygusal, psikomotor, öz bakım ve dil gelişimlerini destekleyen etkinlikler gerçekleştirilecek; Haklarına erişemeyen çocuklara ilişkin olay yönlendirmeleri yapılacak.

-Kadın Çalışmaları Birimi

Şiddete maruz kalan, ekonomik, sosyal ve politik alandan dışlanan, ayrımcılığa uğrayan kadınlara yönelik sosyal hizmet müdahale usullerinin belirlenmesi amacıyla kurulan birimde cinsiyet eşitliği ilkesiyle çalışmalar yürütülecek. güvenliklerini dikkate alarak ve talepleri doğrultusunda.

-Veteriner Hizmetleri Birimi

Depremden etkilenen can dostlarımızın yaralarının sarılması, köy yaşamı boyunca geçimini büyükbaş hayvancılıkla sağlayan vatandaşların acısının hafifletilmesi amacıyla veterinerlik çalışmaları ve afet sonrası hizmetlerde bütünsel bir müdahale programı uygulanacaktır.

-Ayni Takviye Tankı

Merkeze gelen doğrudan malzemelerin (tıbbi ürünler, temel ihtiyaç ürünleri, hijyen ürünleri vb.) ayrıştırılıp sınıflandırılacağı alan olarak belirlenen ünitede, malzemeler ayıklandıktan sonra afetzedelere teslim edilecek. Ayrıca depo içerisinde çabuk bozulan ürünler için ayrı bir soğuk hava deposu bulunmaktadır.

-Sosyal Mutfak

Merkeze gelen vatandaşların yerel kooperatiflerin yöresel lezzetlerini deneyimleyerek sağlıklı atıştırmalıklar tadabileceği, dar gelirli kadınların kurduğu kooperatiflere can simidi olabilecek Halk Mutfağı ve Dayanışma Pazarı ile kültürümüzü oluşturan yöresel lezzetler, Hane bütçesine katkıda bulunurken miras korunacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

haber-sariyahsi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu