Yaşam

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN DERİNLİKLERİ İLE: DİLAN ÇİÇEK DENİZ

Güçlü ama kadınsı silüetlere sahip Fendi Sonbahar-Kış 22/23 koleksiyonu ile onu Galata’nın tarihi bir yapısında sergilerken, sıcacık gülümsemesinin ardında sakladığı tüm cümleleri bulmaya çalışıyoruz.

Tüm kamera ışıklarından uzakta, sadece Dilan olduğunuzda gördüğünüz hanımefendi nedir? Seni keyifli kılıyor mu?

Sakin, sakin, kendine zaman ayırabilen, halinden memnun ve huzurlu bir kadın…

Bugün olduğun kadın üzerinde en çok kimin etkisi var?

En çok annem, babam, sonra sevdiklerim, uzak durduklarım, oynadığım karakterler, okuduğum kitaplar, izlediğim filmler, sevdiğim yaratıklar….

Karakterinizin en güçlü yanı nedir?

Kendi başıma olmayı biliyorum. İnsan kendisiyle vakit geçirebilmelidir. “Yalnızlık, etrafta kimsenin olmadığı anlamına gelmez. Carl Gustav Jung, “Bir insan, önemsediği şeyi iletemediğinde veya başkalarının imkansız bulduğu görüşlere sahip olduğunda kendini yalnız hisseder” dedi. Zaman zaman kendimi yalnız hissetsem de bu bana başka bir güç verdi.

Kendinle baş başa zaman geçirmeyi sever misin? En çok ne yaparsın?

O an aklına ne gelirse. Bazen saatlerce evi düzenlerim, bazen o gün yataktan hiç çıkmam. Vakit bulamadığım için okuyamadığım kitapları okuyorum, izleyemediğim filmleri izliyorum ya da yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. İşaret dili, yazı, fotoğrafçılık, piyano…

Yeni şeyler öğrenmeye çok meraklısın. Son olarak nelere ilgi duydunuz, neler öğrendiniz?

Son zamanlarda çok çalıştığım için senaryomu ve replikleri öğrendim, öğreniyorum 🙂 Yavaş yavaş fotoğraf çekmeye başladım, ruhuma yettiğini anladım. Ayrıca yeni bir arkadaş edindim ve bunu şu anda öğreniyorum. Nelerden hoşlanır, nelerden hoşlanmaz… Güçlü bir dostluk nasıl kurulur? Birini öğrenmek de çok değerli değil mi sizce de?

Sen iyi bir müzik dinleyicisisin. Müzik şimdiye kadar hayatınızın bir parçası olsaydı, ne olurdu?

Sébastien Tellier’den ‘Aşk’.

Yeni dönemde yepyeni bir işle Fox’tasınız: Kusursuz Kiracı. Nasıl bir hikayesi var? Seni ne ilgilendirdi?

Apartmandaki gizemli olaylar zinciri, senaryosunu Nermin Yıldırım’ın “Yuva” romanında yer alan “Yanık Ev” öyküsünden uyarlıyor. Farklı bir iş ve tamamen farklı bir karakter olması ilgimi çekti. Tıpkı oyunculardan, takımlardan, yapımcılardan ve yönetmenlerden oluşan güçlü bir ekibe sahip olmak gibi…

Mona karakteriniz nasıl bir hanımefendi? Güçlü ve zayıf yönleri nelerdir? Bağlanmak senin için kolay mıydı?

Mona yetimhanede büyümüş genç bir bayandır. İnternet gazetesinde gazeteci olarak çalışmakta ve son zamanlarda İstanbul’un farklı yerlerinde meydana gelen konut kundaklama olaylarını takip etmektedir. Bir gün yine yangın haberlerine gittiğinde foto muhabiri Yakup ile karşılaşır. Gizliden gizliye birbirlerinden hoşlansalar da tamamen zıt karakterlere sahip oldukları için çekişiyorlar. Hikaye böyle başlar ama sonra ne olur… Mona işini çok ciddiye alan, kendine güvenen bir gazetecidir. Ortak noktamız ikimizin de savaşçı olmamız. Aileme yük olmamak için çok küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladım. Hayattan çok erken atıldım. Yuva Apartmanı’nda ilginç komşular olacak gibi görünüyor. Mahalle bize has bir kavram ama küçük mahalleler dışında yavaş yavaş yok ediyoruz.

Yaşadığınız evlerden hatırladığınız böyle ilginç komşuluk ve komşuluk anılarınız var mı?

Evet hikaye Yuva Apartmanı’nda geçiyor. Evin sahibi onu evden kovduğu için yeni tanıştığı Yakup’tan sonra bu apartmana taşınmak zorunda kalır. Ve daireye girer girmez garip şeylerin döndüğünü fark eder. Ben de komşuluğu özleyenlerdenim. Çocukluğum Antalya’da aile ortamında ve güven içinde geçti. Birbirimizin evlerini çok rahat ziyaret eder, hiç şüphe duymadan komşularımıza anahtarlarımızı bırakırdık. Komşumuzda pişen keklerin tadı hala aklımdadır.

15 yaşında “Güneş Annem Sanıyordum” adlı bir şiir kitabı yayınladınız; Üniversitede karşılaştırmalı edebiyat okudunuz, şimdi ideolojiye geçtiniz. Şimdi kelimelerle ve yazıyla aranız nasıl? Zaman ayırabilir misin? Ne tür yazıyorsun?

Şu anda hem dizim hem de tiyatro oyunum için provalarım var. İkisi arasında kalan zamanda okuyorum. Karavanda, tiyatroda… En sevdiğim alan kitaplar ve yazarlık. Bir deneme kitabı yayınlamak istiyorum ama takma adla. Kendi adıma yazarsam çok gündem olur. Bu benim tutkum ve bu alanın benimle ilgili olmasını istiyorum.

İçeriği kağıda dökmenin sizde nasıl bir etkisi var?

Ben aslında melankolik bir insanım. Ve yazdıkça melankolik halim, başka evrenlerdeki Dilan halim çıkıyor ortaya. Yeraltı edebiyatına çok ilgim var. Ve birçok röportajımda da söylediğim gibi Sylvia Plath ve Nilgün Marmara hayranıyım. Bu isimlerden de anlaşılacağı gibi keşfedilmeyi bekleyen gizemli köşelerim var.

Hiç senaryo yazdın mı? Yoksa yazmayı düşünür müsünüz?

Deneme yazıyorum, bir gün senaryoya dönüşür mü bilmiyorum. Ancak senaryoları okurken ve gerçek karakteri seçerken edebiyata olan tutkumun bana çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

Felsefenin temeli sormak ve sorgulamaktır. Şu anda kendin veya hayat hakkında en çok neyi sorguluyorsun?

Kendimi gerçekleştirebilir miyim sorusunu yıllardır kendime soruyorum. Her zaman kendimin en güzel versiyonu olmaya çalışırım ve uygun bir insan olmaya çalışırım.

Size en sevdiğiniz filozofu ve size en yakın felsefi akımı sorsam?

Seneca/ Stoacılık. Seneca, “Bazen yaşamak bile cesaret göstermektir” dedi.

Bitmemiş Aşklar dizisinden önce Pyrrhon, Descartes, Marquez ve Breton’u okuduğunu söylemiştin; Kusursuz Kiracı dizisine hazırlık sürecinde özel bir okumanız ve araştırmanız oldu mu?

Bu kez en iyi arkadaşım Hercule Poirot’ydu. Agatha Christie’nin en ünlü karakteridir ve 33 kitabında yer alır.

Her iki dizide de karakterlerin mesleği gazetecidir. Gerçek hayatta gazetecilik ve gazetecilikle ilgilenir miydiniz? Kültür-sanat editörlüğü sana yakışır herhalde?

Gazetecinin görevi hakikatin peşinden koşmaktır. Özgür bir ortamda gerçekleri aktarmak için gazeteci olmak isterdim. Merak ediyorum, insanlara dokunmak, dertlerine çare bulmak benim için değerli. vicdanlıyım Gazeteciliğin temeli bunlar değil mi?

Oyunculuk var olma sebebim, başka iş düşünemiyorum mu diyorsunuz? Ve oyunculuk adına herhangi bir risk alabilir misin?

Oyunculuk benim hayatım, bildiğim tek şey. Bu da riskleri beraberinde getiriyor.

Zihninde ‘benim için yaratılmış; Keşke dizi de olsa oynasaydım dediğiniz bir roman/hayat kahramanınız var mı?

Okuduğum ve yaptığım her iş, her karakter için aynı şeyleri söylüyorum. Star Wars’ın büyük bir hayranıyım. Fırtına askeri bile olabilirim.

Yeni dizi dışında sinema salonu ve şenlik filmi de çektiniz, bunlar nasıl işleyecek, ne zaman vizyona girecek?

Evet, ikinci filmimizi Ozan Açıktan ile çektik. Bu yıl Netflix’te yayınlanacak. Bu yıl yine bir arthouse sinemasında oynadım. Çok sevdiğim insanlarla, ağzımda kalan senaryolarla çektiğimiz işlerdi. Çok yakında gelecek. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

Sizi ilk kez bir tiyatro sahnesinde göreceğiz. Amadeus, hem biletleri tükenecek hem de usta isimlerle oynayacağınız muhteşem bir yapımda. Nasıl hissediyorsun?

Geçen dönem maçı izledim ve bu sene böyle bir teklif geldiğinde çok heyecanlandım.

Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğinde Selçuk Prosedür ve Tansu Biçer gibi usta isimlerle ilk kez sahneye çıkacak olmanın ve birçok bölümü defalarca alkışlanan bir oyunda Köstence karakterini canlandıracak olmanın inanılmaz heyecanı içindeyim. Dünyada ve Türkiye’de. Metni alıp okumaya başladığım andan itibaren kendimi o büyüleyici dünyanın içinde buldum.

Saygı duyulan bir mesleğiniz var. Başkalarının ne düşündüğünü umursar mısın? Hayatınızı etkiliyor mu yoksa yönlendiriyor mu?

Eskiden umursardım ama hepsi geçmişte kaldı. Şöhretin içinde kaybolup değişen insanlar gördüm, ayaklarımı yere sağlam basmaya ve kendi özümü kaybetmemeye çalışıyorum.

Dedin ya; yazılarınızı yayınlamak ve paylaşmak konusunda her zaman bir çekinceniz vardır. Ne söylemekten korkuyorsun ve söyleseler ne fark ederdi?

Aslında korkmuyorum. Bilmiyorum, sanırım korkuyorum. Sanırım anlaşılmamaktan korkuyorum. Sanırım çoğu insan anlaşılmamaktan korkuyor.

En çok kimin sözünü dinliyorsun?

Kendi sözüm, bazen de terapistimin sözü 🙂

Bir reklam filmi çekiminde tanıştığınız Thor Saevarsson ile vakit bulunca evleneceğim dediğiniz önemli bir bağınız var, nasıl bir çiftsiniz, sizi ona çeken ne?

Thor, sevgisini korkmadan gösterebilen çok zeki, çok şefkatli bir adam. O her zaman yanımda, her zaman beni destekliyor. Aslına bakarsanız sizi yıkmayan birini bulmanız çok zor. Birlikte büyüyoruz, her anlamda birbirimizi besliyoruz.

Birçok ünlünün aksine kameralar karşısında sevginizi göstermekten asla geri kalmıyorsunuz. Özel hayatınızın özel kalmayacağını kabullenmek zor oldu mu?

Ne de olsa kendi dünyamız var. Koruyabileceğimiz bir yanımız.

Aşk seni değiştirir mi, nasıl bir hanımefendi yapar?

Aşk beni kendimin en uygun versiyonu yapıyor.

Thor en çok hangi özelliğinizi seviyor ve hangi özelliğinizden şikayet ediyor?

Hangisi daha çok bilmiyorum açıkçası hakkımda birçok şeyden övgüyle bahsediyor. En çok şikayet ettiği şey ise kendime fazla yüklenmemem.

İzlanda’ya gidiyorsun. Nasıl bir coğrafya ve kültürle karşılaştınız? Aile yapısı bizden farklı mı? Hoşuna gitti mi?

Uzun zamandır gitmek istiyordum. Hayallerimden bile güzeldi. Ben onu çok sevdim. Çok özgür ruhludurlar; Aynı zamanda güçlü bir yerde yaşadıkları için hayatta kalma içgüdüleri oldukça gelişmiştir ve çok fazla bilgi içerirler.

Kışın 4 saat, yazın 24 saat gün ışığı vardır. Oraya her gittiğimde zaman algım değişiyor. Döndükten kısa bir süre sonra volkanik bir patlama oldu. Hala devam ediyor. uzaktan görmek isterdim. çok uzak 🙂

İzlandalı yazarlardan okumaya başladınız mı?

Evet, Snow Blindness’in yazarı Ragnar Jonasson ile başladım.

ELLE olarak ilk günden beri takip ettiğimiz farklı bir yönteminiz var. Kişisel tarzını nasıl tarif edersin?

Aslında kendimi hangi konuda yetkin hissediyorsam onu ​​giyerim. Bunu bariz bir şekilde tanımlayabileceğimi sanmıyorum.

Fendi’nin 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonu çekimlerimizde sizlere eşlik eden markanın sanat yönetmeni Kim Jones, geçmişin imza tasarımlarını yepyeni bir bakış açısıyla yeniden yorumladı. Bu bakışlarda nasıl hissettin?

güçlü hissettim Çektiğimiz karelerle bir hikaye anlatmaya çalıştık ama o hikayeleri de aynı anda giydim.

Vazgeçemeyeceğiniz moda ikonlarınız ve tasarımcılarınız var mı?

İkon olarak Jane Birkin ve Bianca Jagger diyebilirim… Tasarımcılar arasında Miuccia Prada, Raf Simons, JW Anderson favorilerimin ortasında.

Bu yılki ELLE Stil Ödülleri’nde Yılın Sürdürülebilir Moda Tasarımcısı ödülünü takdim ettiniz. Sürdürülebilir ve döngüsel modayı destekliyor musunuz?

ELLE Style Awards gecesinde söylediğim gibi filozof Spinoza çok güzel açıklamış; “Kişi geçmiş ve gelecek bir şeyin rüyasında olduğu kadar, hazır bir şeyin rüyasında da sevinç ya da keder hissedebilir.” Bu tür projeler geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Tüm gezegenin geleceği için döngüsel modayı destekliyorum.

Geçmişle mi yoksa gelecekle mi daha çok ilgilenirsiniz? Bir tarihe veya yere ışınlanabilseydiniz, bu neresi olurdu?

Kesinlikle Woodstock ’79.

Dilan gönül güzelliği demektir ve onu görmek beden güzelliğini görmekten daha zordur. Bunu başarabilir misin? İnsanlarda hangi fiyata değer veriyorsunuz?

Önce diğer insanlara nasıl davrandığına bakarım. Gerçek anlamda düzgün insan bulmanın ve tanımanın çok zor olduğu bir dönemden geçiyoruz diye düşünüyorum.

Hayatta başarılı hissetmek ne demektir?

mutlu olma Memnun kalırsam başarılı hissediyorum.

Röportaj: Melda Narmanlı Çimen
Fotoğraflar: Burcu Karademir Moda Müdürü: Aslı Asil
Saç ve Makyaj: Lider Tiryaki
Fotoğraf Asistanları: Furkan Irmak, Cihangür Erken
Moda Direktör Yardımcıları: Damla Hasanreisoğlu, Dilara Vural
Saç ve Makyaj Asistanı: Doğukan Tuncer

Mekan ve tüm organizasyon desteği için Meroddi Barnathan Hotel’e teşekkür ederiz.

ELLE Türkiye Eylül 2022 sayısından alınmıştır.

habergolkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler